Heftrucks voor ruw terrein

Wat is een ruw terrein heftruck?

Een ruw terrein heftruck is een krachtige en sterke heftruck die zich moeiteloos voortbeweegt op ongelijke, ruwe en onverharde terreinen. De grote wielen maken het bijvoorbeeld gemakkelijk om over kuilen en stoepranden te manoeuvreren. Daar komt nog bij dat er voor de verschillende ruwe terreinen speciale banden verkrijgbaar zijn waarmee moeiteloos door modder geploegd kan worden of het rijden op drassig grasland geen enkel probleem oplevert. Een ruw terrein heftruck is eveneens erg geschikt voor afgelegen bouwplaatsen en ander moeilijk begaanbare terreinen.

Ruw terrein heftrucks: zowel 2- als 4-wiel aandrijving

Heftrucks voor ruw terrein zijn zowel 2- als 4-wiel aangedreven leverbaar en zijn in staat de meest zware lasten te tillen en te verplaatsen. Met speciale ruw terreinbanden kunnen ze elke ondergrond de baas, zonder aan comfort voor de chauffeur in te leveren. Evenals voor elke andere heftruck geldt ook voor de ruw terrein heftruck dat, met de juist gekozen voorzetapparatuur en andere accessoires, de truck ingezet kan worden voor de meest uiteenlopende werkzaamheden.

Voor buitenwerkzaamheden op hoogte is een zelfrijdende 4-wiel aangedreven ruw terrein schaarhoogwerker met een uitschuifbaar platform de meest geschikte machine. Alle ruw terrein schaarhoogwerkers zijn voorzien van stempels of een nivelleersysteem waarmee ook de stabiliteit op aflopende of ongelijke ondergrond gewaarborgd kan worden. Een schaarhoogwerker voor uw terrein is zelfs leverbaar met rupsaandrijving/-banden.

Extreem moeilijk begaanbare terreinen: zelfrijdende telescoop hoogwerker

Voor het werken op hoogte op extreem moeilijk begaanbare terreinen is een zelfrijdende (knik)telescoophoogwerker voorzien van rupsbanden de meest geschikte heftruck. Een eventuele stroomvoorziening in de werkbak van deze heftruck maakt deze machine multi-inzetbaar.

Heftruck bestuurder moet controle hebben

Om zo goed mogelijk te kunnen presteren is het belangrijk dat een heftruckbestuurder, ook op ruw terrein en zware werkomstandigheden alles goed onder controle heeft en zo comfortabel en veilig mogelijk kan werken. Ruw terreinheftrucks hebben een geluidwerende cabine en zijn voorzien van verstelbare stoelen met (lucht)vering. De cabine heeft ramen rondom en vaak eveneens in het dak voor een zo optimaal mogelijk zicht. Het spreekt voor zich dat een ruw terreinheftruck rondom voorzien kan worden door verlichting waaronder schijnwerpers om ook bij weinig tot geen daglicht werkzaamheden op locatie optimaal uit te voeren.

Veiligheids-eisen aan de ruw terrein heftruck

Veilig werken is enorm belangrijk. Een ruw terrein heftruck is naast een bijzonder robuuste machine ook erg veilig door de verschillende veiligheidsmaatregelen die zijn toegepast. Denk hierbij aan extra handgrepen voor het in- en uitstappen, een hydraulische snelheidszekering op de cilinders en een achteruit rijalarm. Alle ruw terreinvorkheftrucks zijn standaard voorzien van een FOPS-certificatie (Falling Objects Protection System). Nieuwe typen ruw terreinvorkheftrucks kunnen optioneel worden voorzien van onder meer extra voorruit bescherming, een startonderbreker en een GPS-trackingsysteem.