Onderhoud van een Terberg terminal trekker

Onderhoud van een Terberg terminal trekker

Heeft u een Terberg terminal trekker aangeschaft, dan wilt u natuurlijk dat deze nog lang mee gaat. Zoals bij elk vervoersmiddel, is het ook bij een terminal trekker dan van belang dat u deze goed onderhoudt. Met periodiek onderhoud kunt u de levensduur van uw terminal trekker flink verlengen. Als u gekozen heeft voor een Terberg terminal trekker, dan weet u natuurlijk dat u een vervoermiddel van uitstekende kwaliteit heeft aangeschaft. Terminal trekkers van dit gerenommeerde merk staan namelijk bekend om hun robuustheid, comfort voor de chauffeurs, lange levensduur en lage brandstofverbruik. Daarnaast is ook het onderhoud aan een Terberg terminal trekker redelijk eenvoudig. Toch vertellen we u graag hoe u dit het best kunt doen en geven we u een aantal tips.

Houd een onderhoudsschema bij

Periodiek onderhoud is de beste vorm van onderhoud, omdat u dan constant bezig bent met de veiligheid van de terminal trekker en uw bedrijf. Er zijn een aantal belangrijke onderdelen die elke maand gecheckt moeten worden. Doen de remmen het nog naar behoren? Hebben de banden nog voldoende grip? Voldoet de terminal trekker nog aan alle veiligheidseisen?

Terberg keuringssysteem

Alle arbeidsmiddelen moeten volgens de arbowet periodiek gekeurd worden om gevaarlijke situaties te voorkomen. Daarom heeft Terberg Benschop B.V. een keuringssysteem ontwikkeld. Hiermee kunt u uw terminaltrekkers aan de hand van vastgestelde inspectiecriteria beoordelen. Voldoet de terminal trekker aan alle technische veiligheidseisen? Dan wordt er een goedkeursticker in de cabine worden aangebracht en zal er een volledig keuringsrapport worden afgegeven. Vaak wordt deze veiligheidskeuring samen met een periodieke onderhoudsbeurt gedaan, gezien beiden minstens één keer per jaar moeten plaatsvinden.

Dagelijkse controle en onderhoud van de terminal trekker

Natuurlijk is periodiek onderhoud, maar er moet ook elke dag goed worden omgegaan met de terminal trekker. Het is belangrijk dat een aantal zaken telkens vlak voor gebruik gecontroleerd wordt, zodat zeker is dat er veilig gewerkt kan worden. De volgende zaken moeten gecontroleerd worden vooraf aan het gebruik van een terminal trekker:

Controles na gebruik van de terminal trekker

Natuurlijk moet ook na het gebruik van de terminal trekker het een en ander gecontroleerd worden. Zo moet het vervoermiddel op de juiste manier geparkeerd worden. Er moet een goed dragende parkeerplaats gekozen worden. Daarnaast moet de parkeerrem ingeschakeld worden en moeten alle bedieningselementen in de 0-stand gezet worden. Natuurlijk moet de motor afgezet worden, de contactsleutel verwijderd worden en de cabine goed afgesloten worden. Daarnaast moeten de volgende zaken gedaan worden na het gebruik van de terminal trekker:

Zo kan de volgende medewerker de Terberg terminal trekker weer veilig gebruiken en zorgt u ervoor dat deze nog lang naar behoren blijft functioneren!