Welke soorten voorzetapparatuur en onderdelen voor een vorkheftruck zijn er?

Welke soorten voorzetapparatuur en onderdelen voor een vorkheftruck zijn er?

Heftrucks zijn er in allerlei soorten en maten. Bij AG Trucks vindt u bijvoorbeeld vorkheftrucks. Met onze vorkheftrucks wordt het vervoeren van grote materialen een stuk gemakkelijker gemaakt. Goederen die op een pallet staan kunnen op deze manier makkelijk worden vervoerd. Het gaat hier dan voornamelijk om goederen met vlakke zijden en een compact gewicht. Maar er zijn natuurlijk ook voldoende goederen die andere vormen hebben. Om ook deze goed te kunnen vervoeren, wordt er gebruik gemaakt van voorzetapparatuur. We nemen graag een aantal verschillende soorten voorzetapparatuur met u door.

Belangrijkste voorzetapparatuur: vorkenklemmen

De meest gebruikte soort voorzetapparatuur is toch echt wel de vorkenklem. Hiermee kan de last op de vorken van de heftruck namelijk verminderd worden, waardoor ook zeer zware goederen met de heftruck vervoerd kunnen worden. Het aanschaffen van vorkenklemmen kan dan ook zeker zorgen voor meer efficiëntie op de werkvloer omdat er meer in één keer vervoerd kan worden. Met een vorkenklem ben je niet meer afhankelijk van het maximale gewicht dat de heftruck kan dragen en kunnen er ook langere goederen vervoerd worden. Daarnaast zijn er ook draaiende vorkenklemmen. Deze zijn erg handig als er bijvoorbeeld bakken geleegd moeten worden.

Steeds populairder: palletkeerders

Mensen bestellen steeds meer op internet en laten het vervolgens thuisbezorgen. Daarom breiden distributiecentra steeds meer uit en blijft de technologie zich hier snel ontwikkelen. Wat dit te maken heeft met heftrucks en voorzetapparatuur? Palletkeerders worden hierdoor steeds populairder! Orderpicking kan natuurlijk een stuk sneller met een heftruck met palletkeerder dan dat het met de hand moet. Daarnaast is het fysiek ook veel te zwaar om met de hand te doen. Met een palletkeerder op de heftruck kan men makkelijker producten uit een rek halen en deze 180 graden draaien, mocht dat nodig zijn.

Witgoedklemmen voor de juiste klemkracht

Witgoedklemmen zijn er natuurlijk voor het transport van witgoed. Het allerbelangrijkste aan witgoedklemmen, is dat de juiste klemkracht ingesteld kan worden. Als je witgoed wil vervoeren met normale klemmen, dan kan het voorkomen dat er te veel kracht gezet wordt en dat komt het witgoed natuurlijk niet ten goede. Met witgoedklemmen is eventuele schade makkelijk te voorkomen door zelf de juiste klemkracht in te stellen.

Voorzetapparatuur, onderdelen en vorkheftrucks bij AG Trucks

Bij AG Trucks heeft u de keuze uit verschillende soorten gebruikte en nieuwe voorzetapparatuur. Bent u naar iets op zoek, maar staat het er niet tussen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen; wij gaan dan graag voor u op zoek. Bekijk ons gehele aanbod aan voorzetapparatuur en heftrucks online!